Здравейте!

Естественият път, по който хората научават нови неща е свързан с правенето на грешки. Дори малкото дете, когато прохожда, пада – става, пада – става и така докато не се научи да ходи. На никой възрастен и през ум не му минава да се кара на тупналото на пода бебе – напротив, то бива непрекъснато окуражавано да стане и да продължи напред.

Странно защо в училище всичко изглежда другояче. Там всяка грешка бива наказана с лоша оценка. На учителите не им остава време да преценят дали грешката е поради небрежност или неразбиране, често дори не усещат, че написаната оценка звучи като присъда за другата страна. Така естественият цикъл да се учиш от собствените си грешки е заменен от страх. Страх, че ако сбъркаш ще се случи нещо лошо.

Ние в школа Магнет разбираме, че трупането на знания и опит е процес, в който отговорността е споделена между учителя и ученика. Затова работим успешно с тези деца, които искат да знаят. Не се изморяваме да обясняваме пак и пак по нов или различен начин всяко нещо. Не се изморяваме и да отговаряме на въпроси и не се плашим от това, че някой преборва новите знания със собственото си темпо. Радостта да научиш едно човече на толкова сложни материи като българския език или математиката си струва всяко усилие.

Опитваме се информацията на сайта да е достатъчно изчерпателна и актуална като при възникнали допълнителни въпроси можете да ни намерите и на тел.0885 60 74 22 и 0888 22 50 50, както и на e-mail: info@magnet-edu.com

Целите, които си поставяме са в навечерието на изпитите вашите деца да са на максимума от възможностите си и да бъдат приети в желаното училище (Американски колеж, СМГ, НПМГ, АЕГ, НЕГ, ФЕГ, ИЕГ и др.). Резултатите от изпитите сочат, че сме на прав път. Но освен конкретната висока оценка, за нас е от изключителна важност и нещо друго – преживяването да учиш нови и нови неща с удоволствие, преживяването да общуваш, да създаваш приятелства, да полагаш усилия и да получаваш резултати. Преживяването да учиш, защото искаш, а не защото трябва. И в заключение, но не на последно място – преживяването да имаш куража да мислиш със собствената си глава и да изявяваш без страх собствената си същност.

учебен център „Магнет“